maandag, 16. mei 2016 - 16:19 Update: 16-05-2016 16:26

Mountainbiker ernstig gewond in de Broekpolder

Mountainbiker ernstig gewond in de Broekpolder
Foto: FlashphotoNL
Vlaardingen

In de Vlaardingse Broekpolder is maandag een mountainbiker ernstig gewond geraakt bij een ongeval op het parcours. De politie, een ambulance en de traumahelikopter kwamen me spoed ter plaatse.

Diverse sporters stonden hun fietsen af aan de hulpverleners, omdat het slachtoffer ver weg lag en slecht bereikbaar was. De ambulance kon niet in de buurt komen.

Piloot verkent terrein op fiets

De piloot van de traumahelikopter heeft met een geleende mountainbike het gebied verkend voor een landingsplaats dicht bij het slachtoffer. Hij is daarna de heli gaan halen om deze vlak naast het slachtoffer neer te zetten. De zwaargewonde biker is daarna overgebracht naar het ziekenhuis met de helikopter. 

Het vervoeren van gewonden gebeurt nauwelijks met de helikopter, omdat de ambulance vaak sneller in het ziekenhuis kan zijn. De heli wordt vaak primair gebruikt voor het invliegen van een specialistische arts en extra medische apparatuur en spullen. Omdat de ambulance niet bij het slachtoffer kon komen is nu gekozen voor vervoer per heli.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):