maandag, 16. mei 2016 - 16:54 Update: 16-05-2016 22:50

Uitkijkpunt 'De Trap' in Rotterdam officieel geopend

'De Trap' in Rotterdam officieel geopend voor publiek
Foto: MVRDV/Gem.Rotterdam
Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb heeft maandagmiddag op Rotterdam Centraal 'De Trap' officieel geopend.

180 treden

De gigantische trap met 180 treden brengt bezoekers vanaf het Stationsplein naar het dak van het Groot Handelsgebouw. Het dak is tijdelijk ingericht als uitkijkpost over de stad en biedt tegelijkertijd een podium aan allerlei activiteiten.

De Trap, naar een idee van architectenbureau MVRDV, is een knipoog naar 75 jaar wederopbouw van de stad, dat dit jaar wordt gevierd met de manifestatie Rotterdam viert de stad! 

29 meter hoogte

Met zijn 29 meter hoogte en 57 meter lengte wordt de trap een imposante blikvanger van de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad! Ook de vorm is een knipoog naar de wederopbouw. 

Geniet van een geweldig uitzicht over de stad en strijk neer op het zonnige terras van het Luchtcafé. Ook aan vermaak is gedacht. In de oude bioscoop Kriterion, bovenop het dak, vinden de komende maand allerlei activiteiten plaats. Speciaal in het licht van de wederopbouw speelt John Buijsman hier de wederopbouwrevue ’Het Hart van Rotterdam’ en tijdens het 10-daagse festival Operadagen Rotterdam vindt op deze locatie de voorstelling Parsifal plaats. 

De Trap is tijdelijk en blijf t/m 12 juni staan. Doordeweeks is De Trap geopend van 10.00 tot 22.00 uur, behalve tijdens de opening op 16 mei. Dan is het publiek welkom vanaf 14.00 uur.

Categorie:
Provincie: