dinsdag, 17. mei 2016 - 9:26 Update: 17-05-2016 14:50

Twee aanhoudingen in moordonderzoek Tommie van der Burg

Arrestaties in moordonderzoek Tommie van der Burg
Foto: Archief EHF
Eindhoven

Eindhoven - In het onderzoek naar de moord op Tommie van der Burg hield de politie dinsdagochtend 17 mei twee verdachten aan. Het gaat om een 44-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Eindhoven. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 31-jarige Van der Burg, die in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april 2015 werd doodgeschoten bij Hotel Van der Valk aan de Aalsterweg in Eindhoven.

Onder meer dankzij intensief recherchewerk kwam het nu aangehouden tweetal in de loop van vorig jaar op het spoor. Het gaat om bekenden van elkaar. De vrouw werd kort na 8.00 uur aangehouden in Eindhoven. De mannelijke verdachte werd op de Turnhoutsebaan in Goirle aangehouden door een arrestatieteam van de politie. De twee zitten vast voor verder onderzoek.

Doorzoekingen

In verband met de aanhoudingen doorzoekt de politie twee bedrijfspanden in Best en een bedrijfspand in Eindhoven. Bij de doorzoekingen krijgt de politie assistentie van medewerkers van Defensie, die onder meer gespecialiseerd zijn in het zoeken naar verborgen ruimtes. Ook worden twee woningen in Eindhoven en een woning in het Belgische Weelde doorzocht. Die laatste woning betreft een huis waar de mannelijke verdachte vaak verbleef. Om die reden krijgt de politie tijdens de doorzoeking ondersteuning van de Belgische collega’s.

Diverse oproepen

Via opsporingsprogramma’s en social media riep de politie gedurende het hele onderzoek regelmatig de hulp in van het publiek. De politie was onder meer op zoek naar informatie over een mogelijk betrokken auto, die bijna een jaar na de moord in beslag werd genomen. Bij de recherche kwamen het afgelopen jaar meer dan dertig tips binnen, die stuk voor stuk werden nagetrokken.

Onderzoek gaat verder

Het onderzoek naar de moord op Van der Burg is nog in volle gang. De recherche richt zich nu onder meer op het verhoor van de verdachten en gaat verder met de resultaten van de doorzoekingen. Verder onderzoek moet uitwijzen wat hun mogelijke rol was.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: