dinsdag, 17. mei 2016 - 10:50 Update: 17-05-2016 12:47

Verder onderzoek op vindplaats Andy de Heus

Opnieuw zoekactie visvijver in onderzoek Andy de Heus
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Stevensweert

Met een politieboot voorzien van specialistische apparatuur, duikers en speurhonden zal er vandaag door de politie opnieuw onderzoek worden gedaan bij een visvijver aan de Brandt. De omgeving is afgezet voor het publiek en de verwachting is dat de actie tot aan het begin van de avond gaat duren.

Half februari werd bij eerdere tweedaagse politieactie op dezelfde locatie, het lichaam van de vermiste Andy de Heus aangetroffen. Dit bracht het onderzoek destijds in een stroomversnelling, waarna toen door het onderzoeksteam en de Officier van Justitie is besloten om prioriteit te geven aan het nader onderzoek en analyseren van het lichaam en de wijze van overlijden.

In de afgelopen maanden is deze informatie op technisch en tactisch vlak door het rechercheteam verwerkt. Dit is nu aanleiding om een aantal gemarkeerde locaties in het zoekgebied opnieuw nadrukkelijk onder de loep te nemen. Dit levert mogelijk informatie of sporen op die relevant kunnen zijn voor het oplossen van deze zaak.

Eerdere zoekactie

Op dinsdag 16 februari startte de politie met een zoekactie waarbij onder andere politieboten met sonarapparatuur en speurhonden werden ingezet in Stevensweert. Een dag later sloegen de honden aan op een bepaalde locatie, waarna er enkele interessante zaken werden aangetroffen en werd besloten om met ondersteuning van de Forensische Opsporing en experts van het NFI hier nader technisch onderzoek te verrichten. Dit leidde op donderdagmiddag 18 februari tot het aantreffen van een stoffelijk overschot. Onderzoek in het laboratorium wees uit dat het ging om het lichaam van de lange tijd vermiste Andy de Heus en dat hij is door een misdrijf om het leven gekomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: