dinsdag, 17. mei 2016 - 12:42 Update: 17-05-2016 15:25

Politie vraagt burgers Vlaardingen om alertheid na vele autobranden

Vlaardingen

Afgelopen weekend zijn in Vlaardingen twee auto’s in brand gestoken. In april zijn meerdere autobranden geweest. De politie doet een oproep aan inwoners van Vlaardingen om opvallende zaken te melden.

In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei, om 01.30 uur, meldde een omwonende een autobrand op de Parallelweg in Vlaardingen. Dit bij een parkeerterrein aan de achterzijde van een supermarkt. De melder probeerde nog met zijn eigen brandblusser de vlammen te doven. 

Nogmaals raak

Zondagavond om 23.15 zag een man die zijn honden aan het uitlaten was opnieuw een auto in brand staan op het parkeerterrein achter de supermarkt. Omstanders wisten het vuur te blussen voordat de hulpdiensten er waren.

Brandstichting

De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting en doet onderzoek. Er zijn zo veel mogelijk sporen veilig gesteld en getuigen ondervraagd. 

Alertheid gevraagd

Sinds april zijn meerdere auto’s in Vlaardingen in brand gestoken. Het Basisteam van de politie en de Districtsrecherche doen sindsdien onderzoek waarbij uitgebreide analyses worden gemaakt van oa de tijdstippen, locaties, soorten auto’s en werkwijzen. Er is extra aandacht  voor de locaties die uit de analyses naar voren komen en daarbij wordt nauw samengewerkt met toezichthouders van de gemeente. Uw hulp is ook van het grootste belang. Heeft u informatie? Bel 0900-8844, Ziet u een verdachte situatie? Bel dan gelijk 112.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: