dinsdag, 17. mei 2016 - 22:44 Update: 17-05-2016 22:57

Landelijk 7 drugsverdachten opgepakt en 150.000,- euro cash aangetroffen

Landelijk 7 drugsverdachten opgepakt en 150.000,- euro cash aangetroffenl
Foto: Archief FBF.nl
Parkstad

Dinsdagochtend heeft de politie bij invallen in tien panden in met name het Limburgse Parkstad zeven verdachten aangehouden en is er voor ongeveer 150.000,- euro cash in beslag genomen. 'Ook zijn meerdere kilo’s harddrugs aangetroffen', meldt de politie dinsdag.

De hoofddealer in Rotterdam handelde met drie dealers in Parkstad. Dit drietal kreeg dagelijks tientallen telefoontjes van gebruikers die zij vervolgens van drugs voorzagen. De drugs werden op vaste plekken afgeleverd, soms ook aan huis en meestal per auto.

Panden en inbeslagname

De politie heeft zes panden doorzocht in Kerkrade en wel aan de Zonstraat, Bongartstraat, Bouwerweistraat, Pricksteenweg , Sint Pieterstraat en de Prof. Cobbenhagenstraat. In Heerlen werd een pand doorzocht aan de Beukstraat, in Landgraaf aan de Oude Landgraaf, in Amstenrade aan de Parallelstraat en in Rotterdam aan de Schonebergerweg. Bij deze zoekingen werden ongeveer acht kilo harddrugs heroïne en cocaïne, zes auto’s en € 150.000,- cash geld in beslaggenomen.

Verdachten

In Kerkrade werden op vier plaatsen vijf verdachten aangehouden, vier mannen van respectievelijk 32, 38, 68 en 29 jaar en een 53-jarige vrouw. In Landgraaf en Heerlen werden in beide panden de bewoner aangehouden. Ze worden verdacht van handel in verdovende middelen en witwassen en zullen alle zeven vrijdag voorgeleid worden bij de Rechter Commissaris. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: