woensdag, 18. mei 2016 - 13:36 Update: 18-05-2016 13:49

Brandweerman ernstig gewond bij bestrijden aangestoken boerderijbrand

Brandweerman ernstig gewond bij bestrijden aangestoken boerderijbrand
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Surhuizum

Bij de bestrijding van een brand in een boerderij met rieten dak in Friesland is in de nacht van dinsdag op woensdag een vrijwilliger van de brandweer ernstig gewond geraakt. Dit meldt de politie woensdag.

'De brandweerman is tijdens zijn werkzaamheden vermoedelijk door de vloer van een bovenverdieping gezakt. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd', aldus de politie.

Voorbijganger

De brand in de woning aan de N358 in Surhuizum werd afgelopen dinsdagnacht rond 04.45 uur ontdekt door een voorbijganger. De woning betrof een boerderij met een rieten dak. De voorbijganger waarschuwde de slapende bewoner, die hierdoor zonder verwondingen de boerderij uit wist te komen.

Vermoedelijk brandstichting

De gealarmeerde brandweer wist het vuur onder controle te krijgen. Uit het eerste onderzoek blijkt dat er vermoedelijk sprake is van brandstichting. Er is aangifte gedaan en de zaak is verder in onderzoek.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie over de brand hebben. Mogelijk zijn er mensen geweest die rond dinsdag 17 mei 2016 iets in de buurt van de boerderij gezien of gehoord hebben. De boerderij ligt aan een drukke doorgaande weg tussen Buitenpost en de A7. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: