woensdag, 18. mei 2016 - 14:56 Update: 18-05-2016 15:04

Drugssmokkelaar laat klemmende koffers achter op Schiphol

Drugssmokkelaar laat klemmende koffers achter op Schiphol
Foto: KMar Schiphol
Schiphol

Een 39-jarige Amsterdammer is vorige week door de Koninklijke Marechaussee (KMar) op Schiphol alsnog aangehouden op verdenking van drugssmokkel nadat hij augustus vorig jaar na aankomst vanuit de Dominicaanse Republiek op Schiphol een fietskoffer met drugs had achtergelaten. Dit meldt de KMar woensdag.

'De man wordt verdacht van het smokkelen van ongeveer 40 kilo cocaïne vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland in augustus 2015. De man kwam vorig jaar augustus, na aankomst op Schiphol, klem te zitten met twee fietskoffers tussen de deuren naar de uitgang. Hij liet de koffers achter en ging er vandoor', aldus de KMar. 

Gescand

De fietskoffers werden door personeel van de Douane veiliggesteld en zoals alle bagage gescand. Op de scan was te zien dat de vormen in één van de koffers niet overeenkwamen met de vormen van een fiets. Na het openen van deze fietskoffer bleek deze vol te zitten met pakketten cocaïne. De drugs hebben een straatwaarde van circa 10 miljoen euro. In de andere koffer zat wel een fiets.

Het team Zware Criminaliteit en het Drugs Team Schiphol van de KMar hebben de man na intensief speurwerk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de fietskoffers achter te hebben gelaten. De man is ingesloten en inmiddels voorgeleid voor de Rechter-Commissaris.

De KMar onderzoekt, onder leiding van het openbaar ministerie Noord-Holland, deze zaak verder. Ook wordt onderzoek gedaan naar de mededaders van deze smokkel, onder wie mogelijk personen die werkzaam zijn op de luchthaven Schiphol

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: