woensdag, 18. mei 2016 - 19:21

FNV: Acties dreigen bij Storteboom Sprundel

FNV: Acties dreigen bij Storteboom Sprundel
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Sprundel

De leden van FNV en CNV hebben gisteren unaniem besloten de directie van pluimveeverwerker Storteboom uit Sprundel een ultimatum te stellen voor een sociaal plan. Het ultimatum loopt af op vrijdag 20 mei om 16.00 uur. Komt de directie niet aan de eisen van de medewerkers tegemoet, dan dreigen acties.

Storteboom kondigde in maart aan de vestiging te gaan sluiten. Maar, zo gaf het bedrijf aan, alle werknemers konden aan de slag in de vestiging in Zeewolde.

130 kilometer

John Klijn, bestuurder FNV Voedingsindustrie: “Kleine kanttekening: Zeewolde ligt zo’n 130 kilometer verderop! Dat betekent dus een enkele reis naar je werk van 100 kilometer of meer.”

Storteboom weigert daarbij om een structurele reiskostenvergoeding af te spreken. Eerst zou die voor drie jaar gelden, daarna werd het een schijntje, namelijk 6 euro per dag. Uiteindelijk ging Storteboom naar vijf jaar reiskostenvergoeding, maar dus nog steeds niet structureel.

Niet serieus

Klijn: “Dat betekent dat iedereen weet dat je het over 5 jaar het niet meer kunt betalen om naar je werk te gaan, zelfs niet als je gaat carpoolen. Daar komt bij dat de reistijd al gauw 3 uur per dag is. Kort en goed, dat aanbod voor ander werk is totaal niet serieus te nemen.”

De ontslagvergoeding is verder blijven steken op 0,65 maal de kantonrechtersformule plus outplacement, terwijl de medewerkers bij Storteboom de kantonrechtersformule maal 1 willen, en een structurele vergoeding van 19 cent per kilometer. 

Categorie:
Provincie: