woensdag, 18. mei 2016 - 21:20 Update: 18-05-2016 22:13

Sylvana Simons gaat de politiek in en sluit zich aan bij DENK

Sylvana Simons gaat de politiek in en sluit zich aan bij DENK
Foto: EHF
Hilversum

Presentatrice Sylvana Simons heeft zich aangesloten bij de beweging DENK van de Kamerleden Kuza en Özturk.

Ze zal zich voor de partij gaan bezighouden met media, cultuur, emancipatie, zorg en onderwijs. Ze hoopt door de politiek in te gaan van alle kritiek die ze over zich heen kreeg iets positiefs te maken, zo liet ze woensdagavond weten in De Wereld Draait Door (DWDD). Ze reageerde daar op haar kandidaatstelling voor de politieke partij DENK. Het is de bedoeling dat ze bij de komende verkiezingen een hoge plek krijgt op de lijst van DENK.

Simons tegen de NOS: 'DENK laat zien dat het onrecht dat minderheden, maar ook vrouwen in Nederland ondervinden het verhaal is van ons allemaal.' De beweging heeft volgens haar een verfrissende en vooral  verbindende boodschap. De 45-jarige Sylvana kwam de laatste jaren vooral in het nieuws vanwege haar strijd tegen racisme en Zwarte Piet. Ze ziet het als haar taak om 'taak om mijn stem te laten horen in de arena waar ik écht iets blijvends kan bijdragen: de politiek.'

Opmerkelijk is dat Sylvana Simons in het programma DWDD woensdagavond de arrestatie van Ebru Umar in Turkije niet afkeurde, maar er zelfs begrip voor toonde omdat Umar iets had gedaan wat volgens de Turkse regels niet mag. Sylvana Simons is van menig dat er in Nederland sprake is van selectieve verontwaardiging over de arrestatie daar, terwijl er bij Nederlandse aangelegenheden weggekeken zou worden.

Categorie:
Provincie: