donderdag, 19. mei 2016 - 17:50 Update: 19-05-2016 21:21

10-minutenactie beveiligers Schiphol

Beveiligers Schiphol leggen donderdagavond werk neer
Foto: Archief / foto ter illustratie
Schiphol

Donderdagavond hebben de beveiligers op Schiphol om 19.00 uur voor tien minuten het werk neergelegd om te protesteren tegen de enorm hoge werkdruk, waardoor ze hun werk niet meer goed kunnen doen. 'Dit was de eerste van een reeks aangekondigde acties', meldt de FNV donderdag.

'De beveiligers zullen vaker actie voeren en de acties zullen steeds langer duren naarmate het langer duurt eer Schiphol en de beveiligingsbedrijven komen met een bevredigend antwoord', zo stelt de FNV.

Reizigers zo min mogelijk hinder van de acties

FNV Beveiliging kiest hiermee voor een actieaanpak die recht doet aan de uitgangspunten: een signaal afgeven aan de directies, zo min mogelijk hinder voor de reiziger en geen extra risico's als het gaat om de veiligheid.

Maatregelen dringend nodig

De werkbelasting door lange statijden, de combinatie van meer passagiers en minder beveiligers, en verre van ideale arbeidsomstandigheden, maken dat de werkdruk enorm hoog is en er gezondheidsrisico's ontstaan. 'Daarom zijn nú maatregelen en afspraken nodig', zegt Leen van der List, projectleider Schiphol van de FNV.

Belangrijke schakel

Beveiligers zijn een belangrijke schakel in de veiligheidsketen. Vermoeidheid en daardoor afnemende alertheid is één van de uitkomsten uit het TNO onderzoek naar de werkdruk van de beveiligers.

Categorie:
Provincie: