vrijdag, 20. mei 2016 - 7:56 Update: 20-05-2016 14:45

Ouder echtpaar overleden na felle uitslaande woningbrand Hellevoetsluis

Mogelijk twee doden bij woningbrand in Hellevoetsluis
Foto: foto ter illustratie
Hellevoetsluis

Vrijdagochtend woedde een felle uitslaande brand in een woning aan de Gruttostraat in Hellevoetsluis. 'Hulpdiensten gaan er van uit dat een echtpaar zich in de woning bevindt en ze de brand niet hebben overleefd', meldt de politie vrijdagmiddag.

Kort na 01.30 uur kregen medewerkers van 112 de melding binnen. Brandweer en politie waren snel ter plaatse. Zij zagen hoe buurtbewoners hun uiterste best deden het echtpaar te hulp te schieten. De gezamenlijke inspanning van buurtgenoten, brandweer en politie mocht niet baten.

Berging lichamen bemoeilijkt

Hulpdiensten gaan er op dit moment van uit dat de lichamen van een echtpaar van beide 84 jaar oud zich in de woning bevinden. Brandweer en politie zetten alles in het werk om hun stoffelijk overschotten te bergen. Instortingsgevaar door de hevigheid van de brand vertraagt dit.

Daarnaast loopt er een uitgebreid sporenonderzoek naar het ontstaan van de brand. Voor een compleet beeld wordt gesproken met getuigen en familieleden en zijn door buurtbewoners bijvoorbeeld gemaakte filmpjes overhandigd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: