vrijdag, 20. mei 2016 - 11:16

Woning door meerdere personen overvallen

Woning door meerdere personen overvallen
Foto: Archief MV
Schiedam

In de nacht van donderdag op vrijdag, om ongeveer 01.20 uur is een woning aan de Gordonstraat in Schiedam overvallen door ongeveer tien mannen.

De overvallers kwamen de woning binnen nadat zij de voordeur met grof geweld hadden geforceerd.  De bewoner werd daardoor gewekt en toen hij ging kijken wat er aan de hand was, werd hij geconfronteerd met de mannen. Zij bedreigden hem met een vuurwapen en een mes en dwongen hem weer op bed te gaan liggen. Daarna werd de woning doorzocht en vertrokken de overvallers met persoonlijke bezittingen van het slachtoffer.

Buren, die waren gealarmeerd door de herrie, probeerden de overvallers tijdens hun vlucht tegen te houden, maar die poging moesten zij staken. Twee van de overvallers gingen er in een rode bus vandoor en de anderen te voet.

Aanhouding

Gealarmeerde politie-eenheden zagen een dergelijke bus bij het Marconiplein rijden en zij besloten de inzittenden te controleren. Dit deden zij door gebruikmaking van een speciale aanhoudingstechniek voor vuurwapengevaarlijke verdachten. De inzittenden zijn aangehouden en in de auto werd een vuurwapen aangetroffen. De bus en het vuurwapen zijn in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: