maandag, 23. mei 2016 - 19:01

Nog geen duidelijkheid over oorzaak dodelijke brand Hellevoetsluis

Nog geen duidelijkheid over oorzaak dodelijke brand Hellevoetsluis
Foto: Archief FBF
Hellevoetsluis

Afgelopen dagen is onderzoek gedaan in de woning in Hellevoetsluis waar in de nacht van donderdag op vrijdag 20 mei een felle brand woedde. De bewoners kwamen hierbij om het leven.

Vooralsnog geeft het sporenonderzoek geen duidelijkheid over de oorzaak van de brand.

Kort na 01.20 uur kregen medewerkers van 112 de melding binnen.  De gezamenlijke inspanning van politie, brandweer en buurtbewoners om het echtpaar te redden mocht niet baten. In de loop van de vrijdagavond werden de lichamen van de 84-jarige vrouw en haar even oude man geborgen.

Geen conclusie

De felle, uitslaande brand heeft het huis volledig in vlammen op laten gaan. Als gevolg van de brand zijn zowel de eerste als tweede verdieping ingestort. Door het instorten van het huis en de alles verwoestende vlammen is het lastig om conclusies te trekken over de mogelijke oorzaken.

Groot onderzoeksteam

Omdat er door de politie een groot aantal onderzoekshandelingen moeten worden verricht, is besloten tot de formatie van een team van twintig rechercheurs. Zij hebben vandaag opnieuw buurtonderzoek gehouden en verzamelen zo veel mogelijk informatie. De hulp van het publiek is daarbij van groot belang.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: