dinsdag, 24. mei 2016 - 21:03 Update: 25-05-2016 10:05

Vuurwapengevaarlijke Duitse overvallers gezocht

Vuurwapengevaarlijke Duitse overvallers gezocht
Foto: Politie
Rotterdam

De politie heeft dinsdagavond in het TV-programma Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor drie Duitse overvallers die al jaren voortvluchtig zijn. 'Wees voorzichtig als u het criminele drietal ziet. Ze zijn vuurwapengevaarlijk, dus benader hen niet zelf, maar bel 112', waarschuwt de politie.

Drie oud-RAF leden

In het Noord-Duitse plaatsje Stuhr wordt op 6 juni 2015 een geldtransportwagen klemgereden en beschoten. De schok in Duitsland is groot als na sporenonderzoek duidelijk wordt wie de overval heeft gepleegd. Namelijk, drie oud-RAF leden die al jaren spoorloos en voortvluchtig zijn: Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette.

Roofoverval Duitsland

De twee medewerkers van de geldtransportwagen worden tijdens de overval op 6 juni in hun auto beschoten met een Kalashnikov. Ze blijven in de wagen zitten en overleven de poging tot moord. Omdat hun geldwagen automatisch op slot gaat, maken de daders niets buit en vluchten.

Meerdere overvallen

Waarschijnlijk heeft het drietal sinds 2000 al minstens zeven van zulke gewelddadige overvallen gepleegd. Puur om in hun levensonderhoud te voorzien. Ze hebben geen officiële papieren meer, en kunnen op geen enkele manier legaal aan geld komen. Waarschijnlijk plegen de twee mannen steeds de overval, en bestuurt Daniela Klette het vluchtvoertuig.

Recente foto’s

De Duitse politie heeft recent de hand kunnen leggen op foto’s die dit jaar zijn gemaakt waarop Burkhard Garweg en Ernst-Volker Staub te zien zouden zijn. Van Daniela Klette werd een foto uit 1988 gepubliceerd. Het is niet zeker dat ze in Nederland zijn, maar het kan zijn dat ze zich voordoen als toeristen in vakantiegebied.

Oproep aan autohandelaren

Verder ook een specifieke oproep aan Nederlandse autohandelaren. Het drietal maakt steeds gebruik van goedkope occasions tijdens hun overvallen. Tijdens een proefrit met zo’n occasion willen ze nooit zelf rijden en die auto’s moeten de handelaren dan ergens op een afgesproken plek worden afgeleverd. 'Welke autohandelaar klinkt dit, in combinatie met het Duitse drietal, bekend in de oren?', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: