woensdag, 25. mei 2016 - 12:50 Update: 25-05-2016 12:53

Files door Duitse feestdag

Files door Duitse feestdag
Foto: Archief EHF
Den Haag

Duitse toeristen zorgen donderdagochtend voor extra drukte op de Nederlandse snelwegen.

De drukte wordt volgens de ANWB veroorzaakt door de feestdag Sacramentsdag bij onze oosterburen, waardoor veel Duitsers een lang weekend in Nederland zullen doorbrengen.Dit meldt de ANWB woensdag. Vooral op de routes vanaf de oostgrens zoals de A1 Hengelo-Amsterdam, de A12 Duitse grens-Arnhem en de A67 Venlo-Eindhoven zullen donderdagochtend veel auto’s met witte kentekenplaten in de file te zien zijn.

De drukte trekt donderdagochtend aan tegen het einde van de ochtendspits, zo rond 09.30 uur. Geleidelijk zullen er meer files op de wegen vanuit het oosten ontstaan terwijl de spitsfiles rond de vier grote steden oplossen. Favoriete bestemmingen voor de Duitsers zijn Friesland, de Veluwe en de kust inclusief de Waddeneilanden. Ook de Designer Outlet bij Roermond (N280) trekt veel bezoekers uit het oosten. Na het middaguur keert de rust op de Nederlandse wegen weer.

Ook in andere Europese landen wordt Sacrementsdag (of Fronleichnam zoals de Duitsers zeggen) gevierd als officiële feestdag. Dat is het geval in Oostenrijk, Kroatië, Liechtenstein, Monaco, San Marino, Vaticaanstad, (delen van) Zwitserland, (delen van) Spanje, Polen en Portugal.

Categorie:
Provincie: