woensdag, 25. mei 2016 - 15:57 Update: 25-05-2016 17:19

Celstraf en behandeling voor ontucht met 3 minderjarige meisjes

Celstraf en behandeling voor ontucht met 3 minderjarige meisjes
Foto: Archief EHF
Roosendaal

Woensdag heeft de rechtbank Oost-Brabant een 57-jarige man uit Roosendaal veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk voor het plegen van ontucht begin 2015 met 3 minderjarige meisjes in Helmond. dit meldt de rechtbank woensdag.

De man kwam via een (mede) door hem opgerichte website in contact met onder andere 3 minderjarige meisjes van 14 of 15 jaar. Hij maakte betaalde afspraken met de meisjes, waarbij seksuele handelingen verricht werden. Bij 2 meisjes drong de verdachte seksueel hun lichaam binnen, in het derde geval bleef het bij betasten en zoenen. 

Dit laatste meisje sprak in april vorig jaar nogmaals met de man af. Hoewel het toen niet tot ontuchtige handelingen kwam, probeerde de man het volgens de rechtbank wel. Daarnaast heeft de verdachte deze ontuchtige handelingen heimelijk gefilmd en dus kinderporno gemaakt. De rechtbank spreekt de man vrij van poging tot ontucht met een vierde meisje.

De man maakte een grote inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de jonge meisjes en tastte hun lichamelijke integriteit op grove wijze aan. Hij stelde zijn eigen seksuele behoefte boven de belangen van de meisjes. De verdachte verklaarde wel geweten te hebben dat het niet in orde was wat hij deed, maar kon er naar eigen zeggen niet meer mee stoppen. 

Dit ernstige gebrek aan zelfbeheersing rekent de rechtbank hem zwaar aan. Anderzijds beschouwt de rechtbank hem op basis van een advies van een psycholoog als verminderd toerekeningsvatbaar, omdat hij lijdt aan PDD-nos. De rechtbank legt een fors deel van de straf voorwaardelijk op, om de man ervan te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen. 

Aan deze voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank als bijzondere voorwaarden een verplichte behandeling bij een kliniek en verplicht reclasseringstoezicht. De rechtbank verbindt aan de voorwaardelijke celstraf -gezien de ernst van de feiten- een proeftijd van niet 2 maar 3 jaar.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):