vrijdag, 27. mei 2016 - 13:39 Update: 27-05-2016 13:58

Te voet vluchtende TBS-er door agent op geleende fiets aangehouden

Te voet vluchtende TBS-er door agent op geleende fiets aangehouden
Foto: Archief EHF
Breda

Hij kon niet lang genieten van zijn vrijheid toen een 19-jarige jeugd-tbs'er donderdagavond in Breda probeerde te ontsnappen aan zijn begeleider. De politie wist de man na een korte achtervolging door het centrum van Breda weer aan te houden.

De man ontsnapte tijdens een begeleid verlof rond 18.30 uur op de Willem III-laan. De begeleider ging achter zijn pupil aan toen hij er vandoor ging en waarschuwde ondertussen de politie. De agenten stuitten echter bij de Ginnekenweg op wegwerkzaamheden, terwijl ze verderop de veroordeelde zagen rennen. 

Fiets geleend

Een van de agenten kreeg van een toevallig passerende fietser zijn fiets te leen. Op de fiets kon de agent de achtervolging vervolgen. Na een korte sprint raakte de voortvluchtige jongeman buiten adem. Hij dacht nog even de agent te kunnen bedreigen, maar kwam daarbij bedrogen uit. Hij werd ingerekend en overgebracht naar het politiebureau. 

Daar is proces-verbaal opgemaakt tegen de 19-jarige verdachte wegens bedreiging. Vervolgens is hij overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de (verdere) tenuitvoerlegging van zijn straf/maatregel. De politie was overigens blij met de hulpvaardige reactie van de passerende fietser. 'Boeven vangen doen we namelijk samen!', aldus de politie. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: