vrijdag, 27. mei 2016 - 16:59 Update: 27-05-2016 17:09

Alexander Pechtold enige kandidaat lijsttrekkersschap D66

Alexander Pechtold enige kandidaat lijsttrekkersschap D66
Foto: D66
Den Haag

De kandidaatstelling van Alexander Pechtold voor de functie van lijsttrekker bij de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen voldoet aan de formele vereisten. De Landelijke Verkiezingscommissie (LVC) van D66 heeft het Landelijk Bestuur hierover zojuist geïnformeerd.

Ton Visser geen 252 ondersteuningsverklaringen

De LVC heeft vastgesteld dat de andere kandidaat die zich heeft gemeld, Ton Visser uit Oisterwijk, niet aan de eis voldoet om 252 ondersteuningsverklaringen, 1 procent van de D66-leden, bij zijn kandidaatstelling te overleggen. Daarmee is de huidige D66-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Alexander Pechtold de beoogd lijsttrekker. 

Alexander Pechtold: 'Tien jaar geleden mocht ik voor het eerst kandidaat zijn. Het voelt nu weer als toen. Ik zie deze plek en de steun van de partij nooit als vanzelfsprekend. Ik hoop de komende tijd dan ook veel met onze leden in gesprek te gaan. Met ook de nodige steun van veel nieuwe leden ben ik ervan overtuigd samen met hen opnieuw een goed resultaat te kunnen boeken bij de verkiezingen volgend jaar.'

Het Landelijk Bestuur bedankt beide kandidaten voor hun enthousiasme om zich te kandideren en is blij dat er een kandidaat-lijsttrekker aan de leden kan worden gepresenteerd. Ton Visser: 'Een van mijn doelen was de leden een keuze te bieden. Met die boodschap heb ik de afgelopen weken geprobeerd voldoende steun binnen onze partij te vinden. Helaas: gesneefd op de eerste horde. Voor nu wens ik Alexander veel succes'.

Categorie:
Provincie: