zaterdag, 28. mei 2016 - 9:06 Update: 29-05-2016 10:13

Vader voor ogen zoontje geliquideerd in Diemen-Noord

Vader voor ogen zoontje geliquideerd in Diemen-Noord
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Diemen

De 38-jarige Vincent Jalink is vrijdagavond slachtoffer geworden van een liquidatie in Diemen. Het slachtoffer is een bekende van politie en justitie.

In auto

De man werd even na 22.00 uur op de Klipperweg meerdere keren beschoten terwijl hij met zijn zoontje in een auto zat. Op straat zakte hij in elkaar. Het slachtoffer is gereanimeerd en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij echter aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Onderzoek

De politie heeft zich na de hulpverlening aan het slachtoffer direct gericht op het onderzoek naar de dader(s). De omgeving werd afgezet zodat rechercheurs en forensisch onderzoekers hun werk konden doen. Ook is een buurtonderzoek verricht waarbij met meerdere getuigen is gesproken.

Getuigenoproep

Sommige getuigen gaven aan dat zij een man in donkere kleding zagen rennen in de richting van het tankstation aan de Diemerpolderweg. Even verderop zou hij achterop een donkere scooter met blauwe kentekenplaten zijn gestapt. Andere getuigen doen melding dat een donkere auto is weggereden.

Organisator van feesten

De 38-jarige Jalink was een organisator van feesten in Amsterdam-Zuidoost. Het Parool schrijft dat Jalink recent nog veroordeeld werd voor het witwassen van misdaadgeld. Ook werd hij verdacht van drugszaken en plofkraken. In een eerder interview met Het Parool had de Amsterdammer zich erover beklaagd dat de politie hem voortdurend aanhield. Volgens eigen zeggen zou hij doelwit zijn  geweest van de 'persoonsgerichte aanpak' van de politie. Hierbij richt de politie zich op mensen die een luxeleven leiden zonder dat duidelijk is hoe ze dat kunnen betalen. 

De advocaat van Jalink, Gerald Roethof, reageert geschokt op de liquidatie van zijn cliënt. Hij bevestigt in Het Parool dat Jalink vaker doelwit was van de politie, maar ontkent dat zijn omgang met zware criminelen inhield dat hij zelf ook een zware crimineel was.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: