zondag, 29. mei 2016 - 9:52 Update: 29-05-2016 14:33

Nieuwe code geel voor kans op onweer zuidoosten Nederland

KNMI geeft opnieuw code geel voor kans op onweer
Foto: Archief EHF
De Bilt

Voor de zondagmiddag en -avond heeft het KNMI zondag code geel afgegeven voor het zuidoosten van het land. 'De eerstkomende uren zijn er geen waarschuwingen van kracht', aldus het KNMI.

Onweer

Zondagmiddag en vanavond kan er in het zuidoosten van het land bij buien onweer voorkomen. Vandaag is er een afwisseling van zon en bewolking. Vanmiddag trekken er enkele buien over het land, vooral in het zuiden en oosten is daarbij ook onweer mogelijk. 

Een gebied met mist en laaghangende bewolking breidt zich vanochtend van het oosten uit over de Waddeneilanden. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16 graden op de Wadden tot 22 graden in het oosten en zuidoosten van het land. De wind is noordoostelijk en overwegend matig, in de kustgebieden later op de dag af en toe vrij krachtig.

Komende nacht is er veel bewolking en trekken er enkele buien over. Het kwik daalt naar circa 15 graden. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige noordenwind. Maandag overdag is het bewolkt en komen er verspreid over het land regen- en onweersbuien voor. 

Hagel en veel regen

In het noordoosten en noorden schijnt de zon ook af en toe en kunnen de buien in de middag en avond wat zwaarder uitpakken met lokaal hagel en in korte tijd veel regen. De middagtemperaturen liggen tussen 15 graden aan de Zeeuwse kust en 24 graden plaatselijk in het noordoosten. Er staat een matige tot vrij krachtige, langs de kust krachtige noordelijke wind.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):