zondag, 29. mei 2016 - 11:08 Update: 29-05-2016 13:23

Politieauto op weg naar steekpartij over de kop geslagen

Agenten onderweg naar steekpartij gecrasht met politieauto
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Bosch

In de nacht van zaterdag op zondag zijn net na middernacht rond 0.45 uur twee agenten gewond geraakt nadat hun auto bij een verkeersongeluk op de kruising van de Oude Vlijmenseweg en de Vlijmenseweg over de kop sloeg. Dit meldt de politie zondag.

Melding steekincident

De agenten waren op weg naar een melding van een steekincident toen ze met hun voertuig in botsing kwamen met een personenauto. Deze personenauto reed tegelijkertijd met de politieauto de kruising op, waar de voertuigen elkaar niet meer konden ontwijken. Door de klap vloog het politievoertuig over de kop en kwam een stukje verderop tot stilstand.

Ziekenhuis

De agenten waren aanspreekbaar en zijn naar het ziekenhuis gebracht, waar ze ter observatie en controle zijn opgenomen. In de loop van zondag wordt duidelijk of ze het ziekenhuis kunnen verlaten. Twee inzittenden van het andere voertuig zijn ter controle naar het ziekenhuis gegaan. Een derde auto werd mogelijk geraakt door de lichtbak die door het ongeluk van het politievoertuig losraakte. Deze bestuurder kwam met de schrik vrij.

Onderzoek

Door de spoedmelding voerden de agenten zwaailicht en sirenes. Verkeersspecialisten van de eenheid Zeeland-West-Brabant onderzoeken de exacte toedracht van het ongeval. De melding van het steekincident werd door andere agenten overgenomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: