zondag, 29. mei 2016 - 13:43 Update: 29-05-2016 13:48

Agenten in Zoetermeer schieten op verdachte na te zijn beschoten

Agenten in Zoetermeer schieten op verdachte na te zijn beschoten
Foto: Archief EHF
Zoetermeer

In de nacht van zaterdag op zondag hebben politieagenten in Zoetermeer gericht op een verdachte geschoten schoten nadat deze op de agenten had geschoten. Dit meldt de politie zondag.

'Het schietincident deed zich voor rond 01.15 uur aan het Veenwortelvaart. Een 47-jarige man uit Ridderkerk raakte daarbij gewond', aldus de politie.

Ruzie

Agenten kregen een melding dat in een woning aan het Veenwortelvaart een ruzie plaatsvond. Politieagenten die de straat in kwamen rijden, zagen een man richting een auto rennen. Deze man schoot vervolgens op de agenten. 

De agenten hielden deze verdachte, een 27-jarige man uit Capelle aan den IJssel, bij de auto aan. De bestuurder van deze auto reed, tijdens de aanhouding, weg. Agenten schoten vervolgens gericht op het voertuig. Hierbij raakte de 47-jarige Ridderkerker gewond. 

Ambulancepersoneel bracht deze verdachte naar een ziekenhuis. De aangehouden verdachte was in het bezit van een sporttas met daarin henneptoppen en twee vuurwapens. De politie nam dit in beslag voor onderzoek.

Onderzoek

In de woning, waarover de melding was binnen gekomen, hielden agenten vier verdachten, een 18-jarige vrouw, een 19-jarige en twee 21-jarige mannen uit Zoetermeer, aan. De recherche doet samen met forensische experts vandaag onderzoek in de woning. De rijksrecherche onderzoekt het schietincident.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: