zondag, 29. mei 2016 - 18:24 Update: 29-05-2016 18:30

Busbeveiligers ernstig mishandeld, één zelfs bewusteloos geraakt

Etten-Leur

In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Etten-Leur twee beveiligers ernstig mishandeld. Dit meldt de politie zondag.

De politie is een onderzoek gestart naar de openlijke geweldpleging. Er werden namelijk twee beveiligers van vervoersmaatschappij Arriva ernstig mishandeld. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag 28 mei op zondag 29 mei 2016 bij het busstation aan de Lage Vaartkant.

Rond 04.00 uur ontstond er in lijnbus tussen Breda en Etten-Leur een opstootje tussen twee meisjes. Vervolgens bemoeiden diverse andere passagiers zich met de ruzie. Het ging vooral om huiswaarts kerende stappers. 

Beveiligers

In de bus was op dat moment een beveiliger aanwezig die de boel probeerde te sussen. Deze kon het alleen niet aan, waarop de buschauffeur de bus stilzette op de Lage Vaartkant, bij het busstation Etten-Leur. Er werd een tweede beveiliger bij geroepen, afkomstig uit een andere bus.

Ziekenhuis

Er ontstond vervolgens een vechtpartij waarbij beide beveiligers gewond raakten. Ze werden door meerdere personen belaagd. Een van de beveiligers raakte zelfs enige tijd buiten bewustzijn. 

De geweldplegers zagen kans om in het tumult te ontkomen. Beide mannen moesten naar het ziekenhuis voor medische behandeling. Ze mochten zondagmiddag het ziekenhuis weer verlaten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: