dinsdag, 31. mei 2016 - 20:08 Update: 31-05-2016 20:28

Vrouw op scootmobiel te water, kerende bus komt vast te zitten

Vrouw op scootmobiel te water, kerende bus komt vast te zitten
Foto: EHF
Uithoorn

Hulpdiensten werden dinsdagmiddag rond 14.30 uur naar de Colijnlaan in Uithoorn geroepen nadat een vrouw met haar scootmobiel van het fietspad langs de Koningin Maximalaan langs de berm naar beneden was gereden en zij zelf in het water terechtkwam. Dit meldt de politie dinsdag.

Agenten die het eerst ter plaatse waren hebben de vrouw uit de sloot gehaald. Ze is vervolgens door het ambulancepersoneel, dat ook inmiddels ter plaatse was gekomen, in de ambulance onder politiebegeleiding van twee politiemotoren naar het ziekenhuis gebracht. 

Kerende lijnbus blokkeert de weg

Bij het bergen van de scootmobiel door de brandweer werd de weg even afgesloten. Een lijnbus die waarschijnlijk niet hierop wilde wachten besloot te keren. Dit leverde de chauffeur van de bus nog meer problemen op. Eerst ramde hij met de achterkant van de bus een boom waardoor het achterruit sneuvelde. Vervolgens bleef de bus met zijn achterwielen steken in de berm en kon de bus geen kant meer op.

Hierdoor kon er geen verkeer meer langs in beide richtingen. Een berger heeft de bus even later op de middag weggehaald. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: