woensdag, 1. juni 2016 - 13:40 Update: 01-06-2016 14:11

Politie zoekt eigenaar fiets in onderzoek dood krantenbezorgster Anita van Dijk

Politie zoekt eigenaar fiets in onderzoek dood krantenbezorgster Anita van Dijk
Foto: Politie
Rotterdam

De politie heeft een fiets aangetroffen in het onderzoek naar de dood van de Schiedamse krantenbezorgster Anita van Dijk. 'De fiets werd aangetroffen bij station Schiedam Centrum en het rechercheteam wil weten wie de eigenaar is', meldt de politie woensdag.

Op zaterdag 21 mei is op de plaats van het steekincident meermalen een man gezien die iets geroepen heeft dat duidt op mogelijke betrokkenheid bij het incident. Eén van de keren dat de man daar gezien werd, was rond 18.00 uur. Op dat moment fietste hij naar de herdenkingsplek aan de Pasteursingel en mompelde daar wat woorden. Het gaat om een getinte man van 1.75-1.80 meter lang met donkere kleding.

Opoefiets

Het rechercheteam weet nog niet wie deze man is. Wel is bij NS-Station Schiedam Centrum de fiets waarop de man mogelijk reed, aangetroffen. Het uiterlijk van deze fiets komt grotendeels overeen met de beschrijving van de fiets waar de mompelende man op reed. 

Het gaat om een zwarte opoefiets met een beschadigd kinderzitje achterop. De fiets stond bij de Spar-supermarkt aan het Stationsplein gestald. De fiets heeft maar één handvat en een standaard die over het achterwiel heen gaat.

De politie sluit niet uit dat de aangetroffen fiets en de fiets van de man bij de herdenkingsplek wat woorden mompelde, dezelfde zijn. De politie heeft de volgende vragen:Wie weet van wie deze fiets is? Wie heeft gezien wie deze fiets bij NS-station Schiedam Centrum heeft gestald? 

Of heeft u andere informatie over deze fiets? Laat het de politie weten. Ook als u de man met de fiets bij de herdenkingsplek aan de Pasteursingel heeft gezien en nog niet de politie heeft gesproken, wordt u dringend gevraagd met de politie te bellen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: