woensdag, 1. juni 2016 - 15:52 Update: 01-06-2016 19:13

Politiemol mag proces in vrijheid afwachten

Beide verdachten 'politiemol'-zaak vrijgelaten
Foto: Facebook
Den Bosch

De hoofdverdachte in de zogenaamde 'politiemol'-zaak, een 29–jarige ex-politieagent, mag zijn cel verlaten zodra hij zijn paspoort(en) heeft ingeleverd bij het Openbaar Ministerie (OM). Hij mag Nederland niet uit. Dit heeft het OM woensdag bekendgemaakt.

'Een 46-jarige medeverdachte uit Eindhoven mag de penitentiaire inrichting morgenvroeg verlaten', aldus het OM. De rechtbank Oost-Brabant heeft woensdag de voorlopige hechtenis geschorst van de 2 verdachten in deze zaak. De schorsing duurt totdat de strafzaak tegen hen inhoudelijk wordt behandeld.

Persoonlijk belang

Weliswaar bestaan tegen beide mannen ernstige verdenkingen en zijn ook gronden voor voorlopige hechtenis nog aanwezig. Maar de rechtbank oordeelt dat het persoonlijke belang van de mannen op dit moment zwaarder moet wegen dat het strafvorderlijke belang: de twee zitten nu al sinds september 2015 dus een geruime tijd vast en een inhoudelijke behandeling van hun zaak is niet op korte termijn te verwachten.

Voor beide mannen geldt dat ze zich niet schuldig mogen maken aan strafbare feiten en dat ze zich beschikbaar moeten houden voor verhoor door de Rijksrecherche. De eerstvolgende zitting is op 19 december. Het gaat om een regiezitting.

Categorie:
Provincie: