donderdag, 2. juni 2016 - 10:12 Update: 02-06-2016 10:51

Verdachte fatale brand Hellevoetsluis aangehouden

Verdachte aangehouden voor reeks branden Hellevoetsluis
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Hellevoetsluis

De politie heeft woensdag 1 juni in Spijkenisse een 47-jarige inwoner uit deze plaats aangehouden onder meer op verdenking van brandstichting. Onder andere onderzoekt de politie of de man betrokken is bij de fatale brand aan de Gruttostraat in Hellevoetsluis waarbij de 84-jarige bewoners, het echtpaar Lampers, om het leven kwamen.

De politie stelde een Team Grootschalige Opsporing (TGO-team) in na de brand op vrijdag 20 mei waarbij het bejaarde echtpaar in hun woning aan de Gruttostraat om het leven kwam. Het team van 20 rechercheurs en onder leiding van een officier van justitie, deed onderzoek naar deze brand, en ook naar enkele andere pogingen tot brandstichting waarbij de schade beperkt bleef. Overigens is in het onderzoek naar de brand in de woning aan de Gruttostraat nog niet onmiddellijk een oorzaak bekend geworden. Het onderzoek loopt dan ook nog.

Onderzoek gaat in volle omvang door

Het onderzoek naar de diverse incidenten leidde woensdagmorgen tot de aanhouding van de man uit Spijkenisse. Het onderzoek wordt voortgezet en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: