donderdag, 2. juni 2016 - 20:39 Update: 02-06-2016 21:21

Kamerleden van DENK op vingers getikt vanwege persmomentje met Sylvana Simons

Kamerleden van DENK op vingers getikt vanwege persmomentje met Sylvana Simons
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk van DENK zijn op de vingers getikt vanwege het dinsdag ingelaste persmomentje over de aangifte die Sylvana Simons ging doen tegen discriminatie. Dit meldt onder meer de NOS dinsdagavond.

DENK moet zich voor het bestuur van de Tweede Kamer verantwoorden over de persverklaring die Sylvana Simons dinsdag gaf in het Kamergebouw. Het moment zou tegen de regels zijn omdat Simons geen lid is van de tweede Kamer. De griffier van de Tweede Kamer gaat hierover in  gesprek met Kuzu en Öztürk. Het ingrijpen van de griffier volgt op klachten van andere partijen, die vinden dat de gastvrijheid van de Kamer door gast Simons misbruikt is, zo weet de Telegraaf.

Sylvana Simons sprak in het gebouw van de tweede kamer met de media, waar ze vertelde dat ze aangifte ging doen vanwege racisme. Simons werd geconfronteerd met een hoop beledigende reacties en haatmails, toen zij via de media liet weten dat zij voor DENK de politiek in wilde. Het OM bekijkt de kwestie, maar heeft al gezegd niet alle 40.000 berichten te kunnen onderzoeken.

Categorie:
Provincie: