vrijdag, 3. juni 2016 - 11:09

Nederlands beroemdste stripduo verenigd op postzegels

Nederlands beroemdste stripduo verenigd op postzegels
Foto: PostNL
Haarlem

PostNL brengt vandaag het postzegelvel uit met daarop de striphelden Tom Poes en Olivier B. Bommel. Dit beroemde Nederlandse duo van stripauteur Marten Toonder krijgt hiermee een speciaal eerbetoon voor hun 75-jarige jubileum.

afgebeeld. Ontwerper Frank Janse heeft vooral de tegenstelling in karakters, taalgebruik en verschijningsvorm tussen de gevoelige heer van stand Bommel en de nuchtere Tom Poes gebruikt.

Contrasten tussen hoofdpersonen 

Om het contrast te laten zien, koos Janse de kleur rood voor de impulsiviteit van Olivier B. Bommel en de kleur blauw voor de nuchterheid van Tom Poes. “Daarnaast wilde ik Toonders verrijking van de Nederlandse taal tonen. Vandaar op iedere postzegel een typisch Toonder-citaat van beide striphelden”, aldus Janse. 

Eerste postzegelvel voor Haarlemse burgemeester 

Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem krijgt tijdens de opening van Stripdagen Haarlem het eerste postzegelvel ‘Tom Poes 75 jaar’ aangeboden door Mark-Jan Pieterse, Manager Marketing van PostNL. Bernt Schneiders over het nieuwe postzegelvel: “Marten Toonder heeft van deze striphelden twee echte culturele iconen gemaakt. Ik fantaseer altijd wat heer Bommel en Tom Poes ons eigenlijk willen zeggen. Voor mij verdient dit beroemdste Nederlandse stripduo een eigen postzegel.” 

Categorie:
Provincie: