vrijdag, 3. juni 2016 - 15:14 Update: 03-06-2016 15:27

Man uit Alphen aan den Rijn opgepakt voor overvallen op taxichauffeurs

Man uit Alphen aan den Rijn opgepakt voor overvallen op taxichauffeurs
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Leidschendam-Voorburg

De politie heeft vrijdag een 22-jarige man aangehouden die verdacht wordt van drie gewapende overvallen op taxichauffeurs. Dit meldt de politie vrijdag.

Vuurwapen in woning

De aanhouding van de verdachte vond in een woning in Leidschendam-Voorburg plaats waar de politie ook een vuurwapen heeft aangetroffen en in beslag genomen. Agenten kregen dinsdag 31 mei om 01.40 uur een melding dat een man gewapend met een vuurwapen een taxichauffeur op de Dobbelaan overviel. 

Een tweede melding over een overval werd gedaan op woensdag 1 juni om 01.25 uur. Het signalement van de overvaller kwam overeen met het signalement van de man die op 31mei een taxichauffeur overviel.

Onderzoek

De recherche startte na de eerste overval direct een onderzoek. Getuigen werden gehoord en in de omgeving van de overvallen werd een buurtonderzoek gehouden. Vrijdag 3 juni om 02.20 uur kwam bij de politie een derde melding van een overval binnen. 

Een taxichauffeur werd op de Zilvermeeuwlaan overvallen door een man met een vuurwapen. Ook nu kwam het signalement van de verdachte overeen met dat van de man die eerder twee taxichauffeurs overviel.

Aanhouding

Na de derde overval hoorden agenten getuigen. De verklaringen en onderzoek van de recherche leidden naar een woning in Leidschendam waar een 22-jarige man uit Alphen aan den Rijn werd aangehouden. In de woning hielden agenten ook een 22-jarige Leidschendamse aan. De betrokkenheid van de twee verdachten bij de overvallen wordt onderzocht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):