zaterdag, 4. juni 2016 - 12:42 Update: 04-06-2016 18:51

Ravage na plofkraak in Amsterdam

Ravage na plofkraak in Amsterdam
Foto: Bon
Amsterdam

Bij een plofkraak op het Belgiëplein in Amsterdam zijn van vier winkels de gevels ernstig beschadigd. De vermoedelijk daders zijn op een motorscooter weggereden in de richting Osdorp.

Zij hadden het gemunt op de pinautomaat van een supermarkt. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen die zich nog niet hebben gemeld contact op te nemen op 0900-8844 of 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem. Zij kunnen ook het bijgevoegde tipformulier invullen.

Kort voor 05.00 uur klonk er op het Belgiëplein een enorme knal. De gevel van de supermarkt, waarin de pinautomaat zich bevond, was volledig ontzet. De gevels van de aanliggende panden raakten ook beschadigd. De vermoedelijke daders renden richting het Kasterleepark en stapten daar op een motorscooter. Vandaar zijn ze via de Herentalstraat, Berlaarstraat en Mechelensingel weggereden in de richting van Osdorp.

Getuigenoproep

De politie heeft verschillende getuigen gesproken. Mogelijk zijn er nog meer getuigen die iets hebben gezien of informatie hebben, maar die nog niet met de politie hebben gesproken. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):