zaterdag, 4. juni 2016 - 12:56 Update: 04-06-2016 12:56

Jan Nagel leidt opnieuw 50PLUS

Jan Nagel
Foto: Archief BON ter Illustratie
Den Haag

Partijoprichter, erelid en eerste partijvoorzitter Jan Nagel leidt opnieuw 50PLUS. Vanwege zijn grote ervaring heeft hij in verband met de komende Tweede Kamerverkiezingen dispensatie gekregen van de Algemene Ledenvergadering.

Die dispensatie was nodig omdat het reglementair niet is toegestaan de functies van Kamerlid en partijvoorzitter te combineren. Jan Nagel is al enige jaren Eerste Kamerlid voor 50PLUS. Behalve Nagel was ook Jan Zoetelief uit Bemmel kandidaat voor het voorschitterschap. Nagel kreeg 112 stemmen en Zoetelief 70.

De zojuist gekozen opvolger van scheidend voorzitter John Struijlaard hield tijdens de vergadering op zaterdag 4 juni in Utrecht een inspirerende toespraak. Enkele punten uit de speech van Jan Nagel:

De eerste doelstelling van 50PLUS moet zijn in de peilingen de Christen Unie voorbij te gaan. De Christen Unie was de afgelopen jaren met slechts zes zetels een serieuze coalitiepartner en leverde zelfs een vice-premier. 50PLUS staat in de peilingen op 6 zetels en heeft een groot kiezerspotentieel, zeker nu de pensioenen gekort dreigen te worden. Omdat bij een volgende regering waarschijnlijk vijf partijen nodig zijn, moet 50PLUS aan een volgende regering deelnemen om pensioenkortingen te voorkomen.

Categorie:
Provincie: