woensdag, 8. juni 2016 - 15:51 Update: 08-06-2016 16:11

Vier agenten gewond bij aanhouding agressieve man in Rotterdam

Vier agenten gewond bij aanhouding agressieve man in Rotterdam
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Woensdag zijn vier agenten gewond geraakt aan hoofd en armen toen zij een agressieve man aanhielden. 'De man sloeg op de ramen van het politiebureau aan het Marconiplein en schreeuwde hierbij beledigende teksten', meldt de politie.

De agressieve man, een dertigjarige Rotterdammer, sloeg woensdag op de ramen van het politiebureau aan het Marconiplein in Rotterdam, waarbij hij beledigende teksten schreeuwde. 

'De man bleef de orde verstoren, ook toen toegesnelde agenten hem tot rust maanden. Hierop hielden de agenten hem aan. De man verzette zich echter dusdanig tijdens zijn aanhouding dat hij vier agenten verwondde aan hoofd en armen', aldus de politie. 

Dodelijke steekpartij krantenbezorgster

De verdachte zal door een psychiater worden onderzocht om vast te stellen of er een psychische oorzaak aan zijn gedrag ten grondslag ligt. Een woordvoerder van de politie kon BlikopNieuws.nl nog geen uitsluitsel geven of de man mogelijk gelinkt kan worden aan de dodelijke steekpartij op de krantenbezorgster van 13 mei jongstleden. Het politibureau aan Marconiplein ligt op nog geen 400 meter afstand van de Pasteursingel waar de steekpartij plaatsvond.

'Moet nog worden verhoord'

'De verdachte die vandaag is aangehouden voldoet niet precies aan het door ons verspreidde signalement van de mogelijke dader van die steekpartij en hij moet bovendien nog worden verhoord', aldus de woordvoerder.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: