woensdag, 8. juni 2016 - 16:55 Update: 08-06-2016 16:58

Politiemol Mark M. ontslagen

Politiemol Mark M. ontslagen
Foto: Facebook
Rotterdam

De politie heeft afgelopen maandag politiemol Mark M. ontslagen. Dit meldt de politie woensdag.

'Het disciplinaire onderzoek naar Mark M., waarvan de eerste resultaten van het strafrechtelijke onderzoek deel uitmaken, bevat voor de politie voldoende gronden om hem te ontslaan', aldus de politie.

Onvoorwaardelijk ontslag

Aan Mark M. is de disciplinaire straf van onvoorwaardelijk ontslag opgelegd wegens zeer ernstig plichtsverzuim. Dit plichtsverzuim bestaat onder meer uit het veelvuldig raadplegen van politiesystemen en het delen van deze informatie met onbevoegden. 

Voldoende gronden

Om de ontslagprocedure in werking te kunnen stellen, diende de politie de eerste uitkomsten van het strafrechtelijk onderzoek af te wachten. Hoewel dit onderzoek nog niet in zijn geheel is afgerond, bestaan er inmiddels voldoende gronden om tot ontslag over te gaan. 

Voorlopige hechtenis opgeheven

Mark M. werkte van 2009 tot zijn arrestatie in oktober 2015 bij de politie. De voorlopige hechtenis van hem en zijn medeverdachte Marc S. is op vrijdag 3 juni onder voorwaarden geschorst. Het proces gaat verder op 19 december 2016. De inhoudelijke behandeling van deze zaak volgt naar verwachting in mei 2017.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: