donderdag, 9. juni 2016 - 18:42 Update: 10-06-2016 14:01

Tilburgse neparts deed bij meerdere vrouwen inwendige onderzoeken

Tilburgse neparts, verdacht van meerdere verkrachtingen,  blijft langer vastzitten
Foto: Archief EHF
Breda

Vandaag stond de strafzaak tegen een 46-jarige Tilburger pro forma op zitting. De man, die zich ten onrechte als arts voordeed, werd op 15 maart 2016 aangehouden op verdenking van verkrachting van meerdere vrouwen. Door de rechtbank in Breda is besloten dat de man drie maanden langer vast blijft zitten. Dit maakt de rechtbank in Breda donderdag bekend.

Verdenking

Verdachte heeft zich gedurende een lange periode, waarschijnlijk vanaf het jaar 2007, ten onrechte uitgegeven als arts en in die hoedanigheid zeker zes vrouwen lichamelijk onderzocht.

Aangiftes

Op 6 november 2015 werd bij de politie melding gedaan dat de 46- jarige man bij meerdere vrouwen inwendige onderzoeken zou hebben uitgevoerd meestal in zijn woning in Tilburg. Na deze melding volgden meerdere aangiftes uit de omgeving van Tilburg. Volgens de aangeefsters zou de man onder valse voorwendselen de intimiteiten hebben uitgevoerd, om zo bekkenbodemonderzoeken, borstonderzoeken en uitstrijkjes te doen. Alle aangeefsters voelen zich misbruikt; achteraf is hen duidelijk geworden dat verdachte in het geheel geen arts is.

Voorlopige hechtenis

Verdachte zit in voorlopige hechtenis op verdenking van verkrachting. De lichamelijke integriteit van deze vrouwen is volgens het OM geweld aangedaan. Het OM sluit niet uit dat het bij deze aangiftes blijft. Verdachte heeft zich immers jarenlang voorgedaan als arts.

Vervolg strafzaak

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak is vooralsnog gepland op 5 september 2016. Op dit moment onderzoekt het NIFP de geestelijke gesteldheid van deze man.