donderdag, 9. juni 2016 - 22:16 Update: 10-06-2016 0:22

Premier Rutte en koning Willem Alexander naar Bilderbergconferentie

Premier Rutte en koning Willem Alexander naar Bilderbergconferentie
Foto: RVD
Amsterdam

Vanaf donderdag komen de invloedrijkste mensen op aarde in Dresden bij elkaar om de wereldproblematiek te bespreken. Ook premier Mark Rutte en koning Willem-Alexander nemen deel aan de besprekingen die plaatsvinden op de zogeheten Bilderbergconferentie. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) aan het Algemeen Dagblad bevestigd.

Voor sommigen mensen is de Bilderbergconferentie een beruchte conferentie, waar de grote der aarde de belangrijkste beslissingen nemen. De bijeenkomst wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 juni in het luxueuze hotel Taschenpaleis in Dresden. Prinses Beatrix was sinds 1976 een vaste deelnemer van de conferentie, maar zij is er dit jaar voor het eerst niet bij. 

Het besloten gezelschap staat er om bekend dat het nooit iets naar buiten brengt over de onderwerpen die tijdens de conferentie besproken worden. De Bilderbergconferentie werd in 1954, mede op initiatief van prins Bernhard, voor het eerst gehouden. Dit jaar zijn er 130 deelnemers uit 20 landen. Behalve politici zijn ook directeuren van grote corporaties, invloedrijke media en instellingen als de Wereldbank uitgenodigd om in alle beslotenheid te vergaderen.. Namen die opvallen op de gastenlijst zijn onder meer burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, Shell-topman Ben van Beurden en staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu.