vrijdag, 10. juni 2016 - 15:47 Update: 10-06-2016 16:00

Man krijgt 20 jaar celstraf voor dubbele moorden om auto's

Man krijgt 20 jaar celstraf voor dubbele moorden om auto's
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Vrijdag heeft de rechtbank in Rotterdam een man uit het Westland tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor twee moorden in het Kralingse Bos en een poging tot gekwalificeerde doodslag in Soest, alle gepleegd in 1993.

Auto's slachtoffers

Het was de verdachte telkens te doen om de auto’s van zijn slachtoffers. Van een vierde feit, ook gepleegd in het Kralingse Bos, is de verdachte overeenkomstig de eis van de officier van justitie vrijgesproken.

De verdachte heeft de bewezenverklaarde feiten bij de politie bekend, maar trok later zijn bekentenissen in. Hij zou onder druk zijn gezet en door anderen gevoed zijn met daderinformatie. Ook heeft hij een alternatieve lezing gegeven voor het aantreffen van zijn DNA bij een van de slachtoffers en is de rechtmatigheid van het DNA-onderzoek betwist. De rechtbank heeft geen van deze verweren gehonoreerd.

De rechtbank heeft de man volledig toerekeningsvatbaar geacht en de hoogste tijdelijke gevangenisstraf opgelegd die in 1993, toen de feiten werden gepleegd, kon worden opgelegd. De verdachte moet aan de nabestaanden vergoedingen betalen voor de kosten van de uitvaart van de twee dodelijke slachtoffers.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):