zondag, 12. juni 2016 - 17:34 Update: 12-06-2016 17:36

Verwarde man draait door in Haags ziekenhuis

Verwarde man draait door in Haags ziekenhuis
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Een 31-jarige man uit Polen zonder vaste woon- of verblijfplaats draaide in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 juni door nog onbekende reden volledig door. Een onderhandelaar en een arrestatieteam moesten er aan te pas komen om de man onder controle te brengen.

Agenten troffen in eerste instantie de verwarde man aan op het DeltapleinDe man draaide volledig door, bedreigde de agenten, sloeg wild om zich heen en was niet onder controle te brengen. Uiteindelijk werd hij iets rustiger en vervoerde een ambulance hem naar een ziekenhuis. In het ziekenhuis draaide de man weer volledig door en sloot zichzelf op in een kamer.

Daar vernielde hij alles wat los en vast en stichtte brand. Agenten probeerden de man te kalmeren en onder controle te brengen, hetgeen zelfs met het gebruik van pepperspray niet lukte. De politie zette uiteindelijk na meerdere pogingen een onderhandelaar en een arrestatieteam in om de man tot rede en onder controle te brengen. Toen de man na enige tijd onder controle was kon personeel van het ziekenhuis de man medische zorg verlenen.

Waarom de man zo door het lint ging is nog niet bekend, er wordt onderzocht of de man onder invloed was van verdovende middelen en/of alcohol. Tot op heden kon hij nog niet worden gehoord en verblijft hij nog in het ziekenhuis.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: