maandag, 13. juni 2016 - 11:52 Update: 13-06-2016 21:32

Voor Rutte hoeft een referendum niet

Liberaal Rutte heeft totaal niets met referenda
Foto: RVD
Den Haag

In de Ridderzaal vol met EU-lidstaatparlementariërs liet Rutte weten 'totaal, totaal, totaal tegen refenda' te zijn. Zeker als die over multinationale verdragen gaan

De bijeenkomst was georganiseerd ter afsluiting van het Nederlandse  voorzitterschap van de Europese Unie. De liberaal Rutte bracht daar duidelijk zijn afkeer van het referendum naar voren. Hij noemde de uitslag van het Oekraïne-referendum zelfs 'desastreus'. Dit melden verschillende media maandag.

Rutte in de Telegraaf: 'Ik ben totaal, totaal, totaal tegen referenda. Zeker als die over multinationale verdragen gaan. Maar ja, dankzij de sociaal-democraten, mijn geliefde coalitiepartner, hebben we er wel mee te maken.' Het was mede dankzij de steun van de PvdA dat de referendumwet er kwam. Volgens Rutte 'slaat het nergens op' dat een land zo zijn wil oplegt aan de hele Europese Unie. Rutte liet weten dat het nog steeds mogelijk is dat Nederland het verdrag met Oekraïne niet ondertekent als onderhandelingen in Europa en met Nederlandse politieke partijen op niks uitlopen.

 

Categorie:
Provincie: