dinsdag, 14. juni 2016 - 8:29 Update: 14-06-2016 8:56

Werkonderbreking bij piloten van easyJet

Werkonderbreking bij piloten van easyJet
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Schiphol

De piloten van easyJet gestationeerd op Schiphol hebben vandaag het werk neergelegd. De werkonderbreking begon om 06.00 en duurt tot 14.00 uur. Reizigers van EasyJet merken daar dinsdag waarschijnlijk niets van, volgens de vliegmaatschappij. Alle vluchten gaan vooralsnog door. Of daarvoor hulp is ingeroepen van buitenlandse vliegers zoals de Nederlandse vliegersvakbond VNV stelt, is onbekend.

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers heeft naar dit ultieme wapen moeten grijpen omdat de onderhandelingen voor een cao voor deze groep piloten na ellenlange onderhandelingen op niets waren uitgelopen. VNV-voorzitter Steven Verhagen daarover: "De leden geven massaal gehoor aan onze oproep. De VNV grijpt vrijwel nooit naar het stakingswapen. Laat dit een teken zijn hoe serieus we dit nemen."

In plaats van alles op alles te zetten om uit de impasse te geraken, zet easyJet de verhoudingen verder op scherp door stakingsbrekers uit andere landen in te zetten. Verhagen: "Hiermee gooit easyJet olie op het vuur. Nu vliegen ze de productie dicht met stakingsbrekers en lokken daarmee uit dat we naar langere en meer onverwachte onderbrekingen moeten grijpen de komende weken om easyJet te bewegen om tot een faire cao voor de piloten in Amsterdam te komen."

Categorie:
Provincie: