dinsdag, 14. juni 2016 - 16:51

'Brandweer miste eerste alarmmelding dodelijke woningbrand'

'Brandweer miste eerste alarmmelding dodelijke woningbrand'
Foto: MV
Hellevoetsluis

Uit een onderzoek door de veiligheidsregio is vast komen te staan dat de brandweer te laat was bij de woningbrand in Hellevoetsluis waarbij twee hoogbejaarde bewoners om het leven kwamen.

Volgens RTV Rijnmond hebben de brandweerlieden de eerste melding van de woningbrand aan de Gruttostraat gemist. Hierdoor is de maximale aanrijtijd van brandweervoertuigen overschreden.

Als eerste werd het zogenoemde Snelle Interventie Voertuig (SIV) gealarmeerd. Deze rukt uit met een bevelvoerder en een chauffeur als voorverkenner. De chauffeur en twee bevelvoerders hebben de eerste alarmering van de SIV niet gehoord. Ook zou de chauffeur vergeten zijn de pieper voor de SIV op zijn kamer te leggen.

Nadat er een algemeen alarm werd gegeven rukte de SIV uit. Dit was ruim vier minuten na de eerste alarmering. Volgens de regionale omroep haalde de voertuigen van de brandweer de vertraging niet meer in.

Desondanks blijft de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bij de eerste conclusie dat de beide slachtoffers niet te redden waren geweest als de brandweer wel op tijd was geweest.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: