woensdag, 15. juni 2016 - 9:01 Update: 15-06-2016 9:37

Onderzoek naar integriteit Denk Kamerlid Selçuk Öztürk

Onderzoek naar integriteit Denk Kamerlid Selçuk Öztürk
Foto: Archief EHF
Den Haag

De Limburgse zorginstelling Daelzicht laat een onderzoek doen naar het handelen van Denk Kamerlid Selçuk Öztürk. Het zou gaan om vastgoedhandelingen die Öztürk in 2011 zou hebben uitgevoerd. Dit meldt het NRC.

De transacties zijn gedaan in de periode dat Öztürk voorzitter was van de PvdA-fractie in Roermond. Eén van de onderdelen van het onderzoek is de verkoop van een voormalig zorgcomplex aan een bedrijf van Öztürk. Dit zou voor een zeer lage prijs zijn gedaan en de toezichthouder van vastgoedtransacties in de zorg zou onjuist en onvolledig zijn geïnformeerd.

Vorige maand trad Nettie Saarloos aan als interim-bestuurder van Daelzicht en heeft een integriteitsonderzoek naar Öztürk gelast. Ook bij zorginstelling Reinaerde uit Utrecht zou Öztürk dubieuze transacties hebben uitgevoerd. De Utrechtse zorginstelling beraadt zich op een onderzoek vanwege mogelijke omkoping door Öztürk.

Öztürk wil geen vragen beantwoorden over zijn zakelijke verleden. Een advocaat van de stichting die de aandelen in bedrijven voor Öztürk beheert laat weten dat het NRC aansprakelijk is ‘voor elke vorm van materiële en immateriële schade welke cliënte direct of indirect oploopt’ als gevolg van publicatie.

 

Categorie:
Provincie: