woensdag, 15. juni 2016 - 11:40 Update: 15-06-2016 11:53

Drie Roemenen gepakt met 1000 kilo gestolen koper

Drie Roemenen gepakt met 1000 kilo gestolen koper
Foto: Politie Oost-Brabant
Breda

De politie hield dinsdagochtend rond 11.00 uur op de Anthony Fokkerweg in Eindhoven drie Roemenen (41, 21 en 20 jaar) aan voor heling van duizend kilo koper.

Even daarvoor zagen surveillerende agenten op een parkeerplaats langs de A16 bij grensovergang Hazeldonk een geparkeerde auto die de aandacht trok. De Vauxhall, met Engelse kentekenplaten, hing schuin naar achteren. Toen de agenten een kijkje namen bij de auto zagen ze op de grote spoelen met koper liggen. Zowel de motorkap als de banden voelden warm aan, maar in en bij het voertuig was niemand te bekennen.

Tweede auto

Het voertuig werd een tijdje in de gaten gehouden en de agenten kregen daarbij versterking van een onopvallende eenheid. Kort daarna stopte een personenauto met drie mannen bij de Vauxhall. Eén van de heren stapte over en beide voertuigen gingen ervandoor in de richting van Eindhoven, achtervolgd door de onopvallende agenten.

Gestolen

Op de Anthony Fokkerweg in Eindhoven werden beide auto’s staande gehouden in de buurt van het Novotel. Uit verder onderzoek naar de herkomst van de spoelen koper bleek dat het materiaal in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 juni was gestolen bij een transporteur in België.

Verder onderzoek

De bestuurder van het overbeladen voertuig werd daarop aangehouden. De mannen in de andere auto ontkenden iets met de zaak te maken te hebben, maar werden aangehouden toen bleek dat de papieren van het koper vreemd genoeg bij de heren in de BMW lagen. Ze zitten vast voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: