woensdag, 15. juni 2016 - 18:14

OM roept eerste 172 relschoppers op voor verhoor

OM roept eerste 172 relschoppers op voor verhoor
Foto: Archief Bert van den Berg
Rotterdam

De officier van justitie heeft deze week de eerste mensen die waren aangehouden rondom Feyenoord-Roda JC op 21 februari opgeroepen voor verhoor. Toen werden in de buurt van de Kuip vlak voor het begin van de wedstrijd 326 mensen aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

De verdenking is dat zij bijgedragen hadden aan wanordelijkheden rondom de wedstrijd. De mensen werden aangehouden in een straatje vlak naast het stadion. Daar werd een demonstratie tegen het bestuur van de club tegengehouden.

Kort na de 21e kondigde het Openbaar Ministerie aan dat van alle mensen individueel moest worden vastgesteld wat hun rol die dag was geweest. Vanaf maandag 27 juni zijn de aangehouden personen opgeroepen. Het gaat in die week om 172 inwoners van Rotterdam, of die afkomstig zijn uit de regio Rotterdam.

De andere verdachten  zullen worden opgeroepen vanaf waarschijnlijk begin september. Zij zullen zo veel mogelijk via telehoren worden verhoord. Overigens is inmiddels van 4 mensen vastgesteld dat zij onterecht zijn opgepakt en aangemerkt als verdachte.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: