zondag, 19. juni 2016 - 11:15

Verdachte aangehouden voor steekincident

Verdachte aangehouden voor steekincident
Foto: SXC
Alphen aan den Rijn

Agenten hielden zaterdagavond 18 juni een 30-jarige Alphenaar aan op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident op het Thorbeckeplein. Een 21-jarige Alpenaar raakte daarbij gewond.

Bij de politie kwam zaterdagavond omstreeks 21.00 uur de melding binnen dat er op het Aarplein twee mannen ruzie hadden en dat één van de mannen een mes in zijn hand had. Terwijl agenten onderweg waren, waren de mannen inmiddels uit elkaar gegaan en kwam het slachtoffer een café aan de Hoofdstraat binnen lopen met een steekverwonding.

Signalement

Terwijl ambulancepersoneel zich over het slachtoffer ontfermde, gingen agenten op zoek naar de verdachte, waarvan een signalement bekend was. Er werd een zoekactie ingesteld en burgers werden via Burgernet gevraagd uit te kijken naar de verdachte. De ruzie tussen de mannen bleek niet op het Aarplein te zijn geweest, maar op het Thorbeckeplein.

Ingesloten

Het letsel van het slachtoffer kon ter plaatse behandeld worden, hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Enige tijd later werd de 30-jarige Alphenaar aangehouden. Hij is ingesloten op het politiebureau. Zijn betrokkenheid bij de zaak zal worden onderzocht. De aanleiding van de ruzie is vooralsnog onbekend. Verdachte en slachtoffer zijn bekenden van elkaar en al eerder slaags geraakt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: