maandag, 20. juni 2016 - 19:20 Update: 20-06-2016 21:37

Postmedewerkers Nijmegen leggen dinsdag weer werk neer

Postmedewerkers Nijmegen leggen dinsdag weer werk neer tegen hoge werkdruk
Foto: Archief FBF
Nijmegen

Vanochtend om 10:00 uur verliep een ultimatum aan PostNL. Het bedrijf is niet ingegaan op de eisen van de postmedewerkers uit Nijmegen voor realistische werktijden en uitbetaling van álle gewerkte uren.

Etienne Haneveld, onderhandelaar namens FNV: Dinsdag zal daarom een kleine honderd man voor korte of langere tijd het werk neerleggen, wat kan leiden tot vertraging van de post.’ Uiteraard zal de rouwpost en medische post normaal behandeld worden.

Betoging

De postmedewerkers van de voorbereidingslocatie in Nijmegen zullen zich tijdens hun werkonderbreking buiten verzamelen voor een kleine betoging. Afgelopen donderdagochtend legden de postmedewerkers voor het eerst het werk een uur neer.

Etienne Haneveld, onderhandelaar namens FNV: ‘Het rommelt al maanden in Nijmegen. Sinds november kwamen de medewerkers al niet uit met hun tijd, waarbij de gewerkte uren niet altijd allemaal zijn uitbetaald. Dit heeft geleid tot een totaal verziekte werksfeer.’

Postmedewerker Antoon van Doormalen, kaderlid FNV: ‘We werken dus nu al meer uren dan we staan ingeroosterd. Met de introductie van een nieuwe werktijdenregeling gaan we straks helemaal niet meer uitkomen met nog minder ingeroosterde tijd.’

Eisen

De postmedewerkers eisen mediation, roosters die gebaseerd zijn op realistische werktijden en uitbetaling van álle gewerkte uren en niet enkel van ingeroosterde uren. 

Categorie:
Provincie: