dinsdag, 21. juni 2016 - 11:29 Update: 21-06-2016 11:32

Landelijke acties brandweer in voorbereiding

Landelijke acties brandweer in voorbereiding
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

De werkgeversdelegatie kwam maandagavond niet opdagen bij de onderhandelingen over het vroegpensioen van brandweermannen. Ruim 400 brandweermannen uit heel Nederland demonstreerden voor het Provinciehuis in Utrecht waar de onderhandelingen plaats zouden vinden.

“De brandweermannen waren al boos over het pensioenconflict en het feit dat de politie afgelopen weekend intimiderende bezoeken aflegde, maar nu zijn ze pas echt boos!”, zegt Bert de Haas, bestuurder FNV Overheid. 

De vakbonden stellen de werkgeversdelegatie een ultimatum, dat afloopt op donderdag 23 juni, 10.00 uur. Als de delegatie niet tegemoet komt aan de gestelde eisen, volgen er landelijke acties. De aankomende dagen worden deze voorbereid.

“Het is respectloos dat de werkgevers niet op komen dagen voor overleg. Deze brandweermannen, die elke dag hun leven wagen, zijn vanuit het hele land gekomen om de ernst van de situatie te verduidelijken. Ze voelen zich totaal niet serieus genomen.” 

Sinds de invoering van de FLO-regeling in 2006 zijn de wet- en regelgevingen zo vaak veranderd dat het niet meer uitvoerbaar is. Ook zorgde de regeling voor veel nadelen. De pensioenleeftijd is al achteruit gegaan en ook hebben de brandweerlieden er qua inkomsten op moeten inleveren. De Haas: “De regeling is zo lek als een mandje. Het enige dat we vragen is dat het gerepareerd wordt.”

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):