dinsdag, 21. juni 2016 - 15:56

Arrestatie in onderzoek naar zoutzuurbusje

Arrestatie in onderzoek naar zoutzuurbusje
Eindhoven

Begin deze maand trof de politie in een busje aan de Rosseelstraat in Eindhoven een busje aan met honderden liters zoutzuur. Dinsdagochtend werd een 25-jarige man uit Eindhoven aangehouden als verdachte. Het gaat om de eigenaar van het busje.

Op woensdag 1 juni kwam bij de politie een melding binnen op een parkeerterrein aan de Rosseelstraat al enige tijd een voertuig zou staan. Toen agenten poolshoogte namen bleken er zeker veertig volle vaten in het busje te staan. Omdat er vermoedelijk sprake was van gevaarlijke grondstoffen voor de productie van synthetische drugs werd de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de Landelijke Eenheid ingeschakeld. Nader onderzoek wees uit dat het vermoedelijk ging om zoutzuur. Dit soort chemicaliën wordt gebruikt bij de productie van synthetische drugs.

Onderzoek

De recherche startte een onderzoek naar de achtergronden van de vondst. Al gauw kreeg de politie zicht op een mogelijke verdachte, namelijk de tenaamgestelde van het voertuig. De man had geen duidelijke verklaring voor de aanwezigheid van de vaten in zijn busje. Hij werd dinsdagochtend kort na 8.30 uur aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: