woensdag, 22. juni 2016 - 8:47 Update: 22-06-2016 8:50

Nu al weer code geel!

foto van onweer | Frank van den Berg
Foto: Frank van den Berg
De Bilt

Het is vandaag een prachtige zomerse dag met temperaturen richting de 26 graden. Helaas is het mooie weer maar van korte duur. Het KNMI waarschuwt alweer met code geel voor slecht weer dat in aantocht is.

Vanmiddag en aan het begin van de avond is er kans op een bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 21 graden op de Wadden tot lokaal 26 graden in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig. Vanavond draait de wind naar het zuidoosten.

Komende nacht bereiken onweersbuien het zuidwesten, mogelijk gepaard gaande met hagel en lokaal veel regen. De minima liggen rond 18 graden. Er staat een zwakke veranderlijke wind.

Donderdagochtend zijn er vooral boven het westen nog enkele onweersbuien aanwezig. Deze bewegen langzaam oostwaarts en worden minder zwaar. In de middag en avond leven de buien boven de oostelijke helft weer op. Opnieuw is er dan kans op wolkbreuken, hagel en zware windstoten. De maximum temperaturen lopen uiteen van 20 graden langs de kust tot 30 graden langs de oostgrens. De wind draait naar het zuiden en neemt toe naar matig. In de middag draait de wind in het westen naar noordwest en neemt af naar zwak. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):